Szia!

Juca vagyok, lifestyle fotós. Budapesten élek, bár eredetileg fordítói végzettségem van, nem dolgoztam soha ezen a területen. Voltam évekig jogi asszisztens és aztán HR-es is egy multinál, de mindig a fotózás felé húzott a szívem, egyre erősebben. 2022-ben született meg a kisfiam, Milán.

Nagyon szeretem egyébként az anyaságot és valahol ez is inspirál a fotózásban, mert pontosan tudom, mennyire gyorsan múlnak el a fontos pillanatok, amiket legszívesebben örökre magunkba zárnánk. 

A fotózás nekem nem csak munka: önkifejezés, hobbi, létszükséglet… Rengeteg nehéz élethelyzetből segített kijutni, rengeteg olyan pillanatot adott, amitől szárnyaltam.

2018-ban vettem meg az első tükörreflexes gépem, először főleg a saját kreativitásom kifejezésére, de aztán egy szerencsés véletlennek köszönhetően elkezdtem családokat, párokat fotózni. Mint, ahogy minden fotós, először barátokon próbálgattam magam, és olyan sikerélményem lett benne, hogy szó szerint beszippantott a fotózás.

Megtetszett, hogy a képekkel értéket adhattam és ki tudtam bontakoztatni a vizualitásomat is. Imádom a hangulatot tükröző képeket, az érdekes kompozíciókat, fényeket, a harmonikus színeket, amik egységet teremtenek. Imádom, ha egy fotó érzést ad át.

2021-ben pár fotós workshop után elvégeztem egy egyéves fotográfus felnőtt képzést és rengeteg gyakorlás mellett szakmai vizsgát tettem.

A fotózásra olyan hivatásként tudok tekinteni, amit teljes alázattal csinálok, szakmailag és emberileg is.